
دکتر علی منتظری رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان گیلان: قطعهسازي خودرو در گيلان توسط برادران پورنصير پايهگذاري شد
بهنام ارزین سرپرست بانک صنعت و معدن استان گیلان:
پرداخت تسهيلات در بانک صنعت و معدن به شركتهاي واقعي توليدكننده ميلياردي است و هيچ مشكلي نداريم
حاج مهدی پورنصیر عضو هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان:
دولت ميتواند حمايتهاي تشويقي پلكاني براي توليدكنندگان واقعي در نظر بگيرد
محمد پور نصیر رییس هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان:
مدرنترين آزمايشگاه در اين كارخانه براي تست و آزمايش توليدات وجود دارد
استان گیلان- حسن سامری. با توجه به تورم شدید چند سال گذشته و رکود و عدم نقدینگی واحدهای تولیدی باید به دنبال راههای مناسب برای خروج از رکود اقتصادی باشیم. هرچه نظام بانکی در جذب و تجهیز منابع مالی و تخصیص آن بصورت کاراتر عمل کند میتوان شاهد رونق بیشتر تولید و اشتغال بود اما در صورت عدم کارایی نظام بانکی در تجهیز و تخصیص منابع مالی قطعاً منابع ، اتلاف شده و موجبات تورم و رکود اقتصادی فراهم میشود. در تمام دنیا تقاضا برای منابع مالی در هر فعالیت اقتصادی با توجه به انتظارات فعالان اقتصادی از سوددهی و بازدهی آن فعالیت اقتصادی و نیز نرخ سود بانکی تعیین میشود بطوریکه تقاضا برای منابع مالی در هر بخش اقتصادی که دارای رونق، سوددهی و بازدهی بیشتری باشد، بالاتر خواهد بود. باتوجه به تورم شدید و افسارگسیخته چند سال گذشته و رکود و عدم نقدینگی واحدهای تولیدی، افزایش نرخ سود سپرده بانکی جهت جمع آوری نقدینگی جامعه بجای کمک به تولیدکنندگان ، میتواند برای آنان یک صدمه و چالش جبران ناپذیر باشد. بطور کلی اعطای تسهیلات در قالب سرمایه در گردش به تولید کنندگان با سود بالا سبب افزایش بهای تمام شده تولیدات و به دنبال آن کاهش رقابت پذیری تولیدکنندگان خواهد شد و تولیدکنندگان را مجبور میکند تا از زحمات و ریسکهای تولید دست بردارند و سرمایه خود را در بانکها سپرده گذاری کنند و ماهانه از بهره آن استفاده کرده و یا از آن بدتر اینکه وارد فعالیت در عرصه های غیر از تولید شوند. در سال های اخیر تحریم های اقتصادی و سختگیری بانک ها در پرداخت تسهیلات باعث کاهش تولیدات شده و اغلب واحدهای تولیدی، کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید داشتند و به همین سبب مجبور به کاهش تعداد کارگران خود شدند یا ناگزیر، تولید خود را متوقف کردند. اقتصاد کنونی کشور ما بانک محور است و تقریباَ بخش اعظم نیاز مالی بخش صنعت به سمت بانک ها سرازیر می شود. این درحالی است که شرایط فعلی کشور به دلایل مشخص دچار رکود شده است، صنعت داخلی کم بنیه شده و کارفرما و تولید کننده توان لازم برای تامین سرمایه در گردش تولید را ندارد. از آنجا که بانک نیز به عنوان شریک یا حامی بسیاری از صنایع کشورمحسوب می شود بایستی برای شرایط فعلی کشور نسخه درمان داشته باشند. اما متأسفانه هم اکنون چنین شرایطی وجود ندارد و بانک بی خیال از شرایط رکود و تحریم و ... صرفا به بازگشت سرمایه خود فکر می کند. در واقع، بانک اهمیتی به شرایط کشور و سرمایه گذار نمی دهد و با فشار بر تولید کننده نه تنها گره ای از مشکلات کشور باز نمی کند بلکه خود، یک عامل بسیار قوی تر از تحریم و تورم و ... برای تولید داخلی شده و علیرغم هدف اولیه مبنی بر ارائه تسهیلات برای تقویت تولید داخل کشور، مانع چنین روندی می شود و بسیاری از تولید کننده ها را به ورطه نابودی می کشد. اگر زمانی دریافت دیرکرد وام با اما و اگرهای شرعی همراه بود، این روزها جریمه شدن بابت پرداخت نکردن دیرکرد وام یک امر عادی محسوب می شود در صورتیکه اگربانک ها با صنعتگران واقعی همراه شوند، مشکلات به حداقل میرسد.
بانک صنعت و معدن از جمله بانک هایی است که باید بر اساس اسم زیبایش حامی بخش صنعت و معدن با شرایطی بهتر نسبت به سایر بانکها باشد. حال این سوال مطرح می شود که آیا در طول سالهای گذشته قوانین این بانک در جهت کم کردن فشار تورمی تغییر چندانی داشته یا همانند بانکهای دیگر در این بخش بسیار سخت گیرانه تر شده است؟ آیا روند اعطای تسهیلات به صنعت و معدن در این بانک طولانی و پیچیده تر نسبت به سایر بانکها نیست؟ آیا تعداد شعبات موجود این بانک در استانها برای جذب مشتری کافی است و مانور مدیران این بانک را در کشور محدود نمی کند؟ سوالات زیادی از سوی فعالان بخش صنعت و معدن در خصوص عملکرد بانک صنعت و معدن مطرح است که برای گرفتن پاسخ این سوالات به دفتر سرپرست بانک صنعت و معدن در استان گیلان مراجعه کردیم.
بهنام ارزین که از مدیران مطرح ،با تجربه ، کارآزموده، خوش برخورد و حامی صنعت و صنعتگر در کشور است پیش از این در استان زنجان مشغول به فعالیت بوده و 32 ماه هم مدیریت روابط عمومی بانک صنعت و معدن کشور را در کارنامه خود دارد و مدت کوتاهی است که در استان گیلان سکان بانک صنعت و معدن را در دستان خود دارد . از این رو وقتی به ایشان مراجعه کردیم ضمن تشکر گفت: با توجه به سوابق کاری خود در واحد روابط عمومی بانک صنعت و معدن کشور از پیگیری رسانه ها در انعکاس مسائل و مشکلات مربوط به این بخش استقبال می کنم و آماده پاسخگویی به سوالات خبرنگاران هستم. در ادامه و در معیت سکاندار بانک صنعت و معدن استان گیلان به همراه دکتر علی منتظری رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان گیلان بازدیدی از یک کارخانه تولید قطعات جلوبندی خودرو در لاهیجان بعمل آوردیم تا از نزدیک با عملکرد و مشکلات و نیز نحوه تعامل بانک با این واحد تولیدی آشنا شویم.
شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان در سال 1362 فعالیت خود را در زمینه تولید قطعات صنعتی و جلوبندی انواع خودروها در زمینی به مساحت 25 هزار متر مربع توسط خانواده پورنصیر آغاز نموده است و این افتخار را دارد که توانسته در رقابتی سالم با تولیدکنندگان داخلی و خارجی، رضایتمندی مصرف کنندگان را جلب و یکی از تولیدکنندگان برجسته بازار یدکی ایران و منطقه باشد. این مجموعه با بهره گیری از پیشرفته ترین ماشین آلات تولید متکی بر تایید آزمایشگاه های کنترل کیفیت و تجهیزات تست عملکرد و با اتکا به دانش فنی کارشناسان و مهندسان و تلاش پرسنل زحمتکش در جهت کسب و افزایش سطح کیفی محصولات، افزایش رضایتمندی مشتریان ، ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه ، استفاده از تکنولوژی پیشرفته در جهت افزایش بهره وری ، پایین ترین سطح ضایعات در تمامی محصولات را دارد. در این رابطه این شرکت موفق به کسب بیش از چندین عنوان لوح تقدیر و تجلیل از مقامات و مسئولین گردیده است.
مرحوم حاج احمد و محمود پورنصير كه از بنيانگذاران این شرکت بودند در کنار صنعت ، تجارت نیز می کردند و ایمان داشتند که چنانچه فردی به نام صنعت تسهیلات گرفته و آن را در بخش دیگری هزینه کند به طور قطع خیانتکار است از اینرو در دهه اول انقلاب تمام املاك خود را در داخل و خارج از كشور فروختند و در اين مجموعه سرمايهگذاري کردند و حتی يك ريال از تسهيلات دریافتی مربوط به اين كارخانه در جاي ديگر هزينه نشد. هم اکنون فرزندان این دو سرمایه گذار پس از سالها و در شرایط نامطلوب اقتصادی برای حفظ این یادگار و شناسنامه خانوادگی از هیچ کوششی دریغ نکردند تا نام خاندان پورنصیر برای همیشه زنده بماند. تنها شركتي كه برگشت توليداتش به دليل كيفيت مطلوب و استاندارد به یک درصد هم نميرسد . در واقع بناي قطعهسازي خودرو در گيلان از اين كارخانه شروع شده است. زماني كه سرمايهداران زندگي خود را تبديل به دلار ميكردند و به خارج از ايران ميبردند بنیانگذاران این مجموعه سرمایه خود را تبديل به ريال كردند و در اين كارخانه سرمايهگذاري نمودند تا عدهاي مشغول به كار شوند. در واقع حاج احمد ومحمود پورنصير با احداث اين كارخانه در شهر لاهيجان و ايجاد اشتغال براي جوانان اين منطقه اثري ماندگار از خود بر جای گذاشتند.
در این بازدید ابتدا حاج مهدی پور نصیر عضو هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان گفت : اکنون تمام صنعتگران استان به هر دلیلی برای گرفتن تسهیلات مشکل دارند، برخی از واحدهای تولیدی که تسهیلات گرفته اند نیز به دلیل نوسانات قیمت ارز نتوانسته اند به موقع آن را پرداخت کنند و همین معوقات، بهانه خوبی به بانک ها داده تا از پرداخت تسهیلات جدید به آنان سرباز زنند و در نتیجه نقدینگی واحدها به شدت کاهش یافته است. پس بانک ها در چنین شرایط حساسی باید به میدان بیایند و همانند دوران رونق کسب و کار که از سپرده های واحدهای تولیدی منتفع می شدند از آنان حمایت کنند.
وی افزود : برای نمونه بانک ها می توانند بدهی ها را تقسیط یا استمهال کنند، خط های اعتباری جدید گشایش داده و از بهانه جویی هایی نظیر عدم وجود معدل و ... که مغایر با روح بانکداری اسلامی است بپرهیزند. بانک ها باید به جای اینکه در فکر تملک دارایی های صنعتگران و بی اعتبار کردن آنان و به اصطلاح تضمین بازگشت سرمایه خود باشند، با آنان همراه شوند و علاوه بر بازگشت سرمایه، صنعت استان را نجات داده و با تشویق کارآفرینی بیشتر، استان را توسعه بخشند.
وی اضافه کرد : وقتی یک بنگاه اقتصادی از بانک وام می گیرد در واقع پذیرفته است که فعالیت اقتصادی وی باید پاسخگوی پرداخت اصل وام+ سود سپرده گذاران+ سود بانک+ سود خودش باشد که قطعا فعالیت سالم اقتصادی به ویژه در تولید و شرایط کنونی نمی تواند جوابگوی چنین سودهایی باشد. پس بهتر است بانک ها منافع خود را به منافع جامعه گره بزنند و به جای ارائه خدمات خاص به مشتریان کلیدی، رفتار خود را تغییر داده و با تولید دست آشتی بدهند.
حاج مهدی پورنصیر یادآور شد: قرار بود در جامعه اسلامی قرض پرداختی ، قرض الحسنه باشد و نقش مردم و تعاونیها در اقتصاد افزایش یابد اما اتفاق دیگری در حال رخ دادن است. در دین اسلام رباخواری حرام عنوان شده است و روی این موضوع هم تاکید ات فراوانی داریم.
وی خاطرنشان کرد : متاسفانه امروز شاهد این هستیم که صحبت از بهره 30 درصدی می شود که این واقعا تاسف بار است. آیا اقتصادی که در آن تسهیلات بانکی با بهره 30 درصدی به تولیدکنندگان داده میشود، میتواند اقتصادی تولیدمحور باشد؟
عضو هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان تاکید کرد : دولت ميتواند حمايتهاي تشويقي پلكاني براي توليدكنندگان واقعي در نظر بگيرد يعني توليدكننده به ازاي ايجاد هر شغل بتواند از تخفيفات در ماليات، تأمين اجتماعي، سود بانكي و حاملهاي انرژي برخوردار شود. در اين صورت توليدكننده براي ايجاد اشتغال و توليد محصول با كيفيت ترغيب شده و نيازي نيست كه به دنبال سرمايهگذار بگرديم. چون توليدكننده به دنبال توليد با كیفيت و سود است.
وی گفت : در طول دوران دولت نهم و دهم به كساني كه ادعاي كار و توليد داشتند تسهيلات ارزان قيمت پرداخت شد كه نه تنها اشتغال ايجاد نکرد بلكه باري به دولت نیزتحمیل شد.
وی تاکید کرد : ما بحمدا... هيچ معوقات بانكي نداریم و با توجه به نگاه ویژه بانک صنعت و معدن استان گیلان به تولید ،هدف ما تمركز حسابهاي بانكي شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان در بانك صنعت و معدن است.
مهدي پورنصير یادآور شد : فرزندان حاج احمد و محمود پورنصير تلاش كردند تا به وصيت پدر عمل كرده و اين مجموعه را در شرايط پرتلاطم اقتصادي كشور بدون بدهكاري به بانكها سرپا نگه دارند. بنابراين صنعت قطعه سازی خودرو در گیلان می تواند با حمايت سازمانها و نهادهاي ذيربط حفظ شود.
عضو هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان در پایان تاکید کرد: انتظار شرکتهای تولیدی از مسئولین این است که فقط حضور آنان موقع افتتاح شرکتهای تولیدی کافی نیست. بلکه باید برای حل مشکلات کارخانجات مدیران سازمان صنعت،معدن و تجارت به اتفاق رئوسای بانکها و ادارات شهر بصورت گروهی بازدید میدانی از کارخانجات را در دستور کار خود قرار دهند تا از نزدیک مشکلات آنان را لمس کنند.
محمد پور نصیر رییس هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان نیز در ادامه از کم کاری برخی ادارات و سازمان ها ی دولتی با صنعت گران و تولید کنندگان در استان انتقاد کرد و گفت: بی مهری نسبت به تولید کنندگان و صنعت گران در استان باعث ایجاد نا امیدی و رکود فعالیت صنعت گران می شود.
وی افزود: برخی سازمان ها و ادارات به خصوص بانک ها همکاری لازم با تولید کنندگان ندارند و با سخت گیری هایی که انجام می دهند باعث از بین رفتن واحدهای تولیدی و تولید می شوند.
وی اضافه کرد : تورم، کمبود نقدینگی و بدهی معوقه به بانک ها که هر سال جریمه و بهره آن افزایش می یابد باعث از دست رفتن سرمایه تولیدکنندگان شده است. در واقع تولید کنندگان علاوه بر اینکه با کمبود سرمایه دست و پنجه نرم می کنند، بانک ها و بدهی های معوقه را به مثابه دیوار بلندی در مقابل خود می دانند که عبور از آن به سادگی میسرنیست.
رییس هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان بیان کرد: دولت اخیرا تسهیلاتی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته اما برای ما به عنوان یک تولیدکننده که هشت سال گذشته با هزار مشقت ، واحد تولیدی خود را سرپا نگهداشته و اشتغال را حفظ کرده ایم آیا امتیازی قائل شده است؟
وی گفت: کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، مشکل عمده ماست و با توجه به کیفیت خوب تولیدات مشکلی در جذب مشتری و فروش نداریم اما برای رونق تولید نیازمند نقدینگی و سرمایه در گردش با حداقل سود هستیم.
وی یادآور شد: این شرکت همواره در تلاش است تا با رعایت استانداردها در تولید و ارائه خدمات ، محصولاتی شایسته نام ایرانی به بازار عرضه نماید و هم اکنون به علت کمبود نقدینگی با یک سوم ظرفیت اسمی خود تولید می کند در صورتیکه به دلیل مرغوبیت تولید ما امکان پیش فروش محصولات را داریم و این مجموعه می تواند با تمام ظرفیت تولید داشته باشد. هر چقدر توليد كنيم به دليل كيفيت قطعات بازاروشرکتهای خودروسازی براي خريد اشتياق دارند.
محمد پورنصیر گفت : اين شركت در گذشته صادرات به خارج از كشور داشت اما در حال حاضر به دليل عدم حمايت بانكها در خصوص نوسازي و بروزرسانی ماشينآلات صادرات متوقف شده است . توليدات ما در گذشته به كشورهاي حوزه خليج فارس وعربستان صادر ميشد و اگر بانكها در نوسازي ماشينآلات از اين شركت حمايت كنند ظرفيت صادرات به خارج از كشور وجود دارد.
رییس هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان خاطرنشان کرد: هم اکنون با افزایش قیمت مواد اولیه و از سوی دیگر با تغییر روزبه روز قیمت این مواد، بیشتر نقدینگی کارگاه ها صرف خرید نقدی مواد اولیه می شود . از سوی دیگر فشار روز افزون و بی سابقه ادارات مالیات و داریی در دریافت مالیات و هزینه های افزایش یافته بسته های انرژی در صنعت از عوامل دیگر کاهش نقدینگی و فشارها محسوب می شوند. عمدتاً سيکل اداري پرداخت تسهيلات آنقدر طولاني و پيچيده است که باعث پشیمانی تولید کنندگان از دریافت وام می شود در صورتیکه بانكهاي خصوصي در پرداخت تسهيلات عليرغم دريافت سود بيشتر سرعت بيشتري دارند و توليدكنندگان در اين بانكها درگير كاغذبازي و بوروكراسي اداري نميشوند.
وی یادآور شد : البته بعضی بانکهای دولتی مانند بانک صادرات بدون اينكه ارتباط كاري داشته باشيم به ما مراجعه كرده و پيشنهاد تسهيلات چند ميليارد توماني در کوتاهترین زمان دادند.
وی بیان داشت: مدرنترين آزمايشگاه در اين كارخانه براي تست و آزمايش توليدات وجود دارد.حدود 160 پرسنل داريم و در بعضي قسمتها سه شيفت كار ميكنيم و در حال حاضر مواد اوليه مورد نیاز را از كشورهاي چين و كره و داخل تهيه ميکنیم.
رییس هیئت مدیره شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان در پایان با اشاره به همکاری با بانک صنعت و معدن در گیلان خاطرنشان کرد : تعداد شعبات بانك صنعت و معدن در سطح استان گيلان با توجه به حجم كارخانجات کافی نبوده و به نظر ميرسد نياز به افزايش تعداد شعبات اين بانك در استان ضروري باشد. ضمنا امیدواریم با حضور آقای ارزین در بانک صنعت و معدن استان گیلان مشکل پرداخت به موقع تسهیلات در زمان مورد نیاز رفع شود.
دكتر علی منتظري رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز در ادامه این بازدید از شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان گفت : خانواده پورنصير از بزرگان شهر لاهيجان و افرادي موفق در حوزه توليد و تجارت هستند كه سالها با علاقه زیاد فعاليت می کنند.
وی بیان کرد : خانواده پورنصیر با توجه به ارزش اقتصادی بسیار بالای زمین این شرکت اصرار بر ادامه توليد دارند و كمتر هم دنبال تسهيلات بانكي بودند .اما در طول سالهاي گذشته به دليل افزايش قيمت مواد اوليه ، ارتباط این مجموعه با بانكها بیشتر شد.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به اینکه قطعهسازي خودرو در گيلان توسط برادران پورنصير پايهگذاري شد افزود : در حال حاضر 30 واحد قطعهساز در گيلان داريم كه اغلب كوچك بوده و با شرکتهای ايران خودرو و سايپا در حال فعاليت هستند. زمينه بسيار خوبي نیزبراي توليد اين محصولات وجود دارد و با توجه به فعالیت افراد با تجربه و تحصيلکرده در اين مجموعه اگر هر حمايتي از اين صنعت شود توجیح اقتصادی دارد.
منتظری اعلام کرد : يك مجوز خودروسازي از مصوبات سفر در گيلان داريم كه در حال رايزني براي احداث آن هستيم.
وی در ادامه با ابراز همکاری بانك صنعت و معدن در سال گذشته براي كمك به توليد گفت: انشاءالله با حضور آقاي ارزين كه مديري خوشفكر هستند خانواده پورنصير در حوزه صنعت و تجارت بتوانند از حمايت بانك صنعت ومعدن برخوردار شوند.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان گیلان تصریح کرد : مهندس ارزين مديری گيلاني است كه به صنعت این استان آشنايي دارد و مسلماً انتظارات از ايشان زياد است والبته برنامههاي خوبي هم دارند . موضوعاتي كه ما براي بانك صنعت و معدن مطرح ميكنيم حجت است در صورتيکه براي بانكهاي ديگر اينگونه نیست.
وی افزود: بانکها باید با واحدهای تولیدی همراهی و مساعدت داشته باشند.
منتظری استقبال سرمایهگذاران برای احداث واحدهای صنعتی در گیلان را بسیار خوب خواند و تصریح کرد: واحدهای تولیدی استان تنگناهای بسیاری در تامین سرمایه در گردش دارند.
وی در پایان تامین نقدینگی را یکی از زنجیرههای تولید عنوان کرد و یادآور شد: تمام دستگاههای اجرایی باید به واحدهای تولیدی گیلان کمک کنند.
بهنام ارزين سرپرست بانك صنعت و معدن استان گيلان نیز با اشاره به توجه ویژه این بانک به تولید گفت:ما سعي ميكنيم تا آن جائي كه ضوابط اجازه ميدهد در خدمت توليدكننده و صنعتگران واقعي كشور باشيم. پرداخت تسهيلات به شركتهاي واقعي توليدكننده ميلياردي است و هيچ مشكلي نداريم.
وی اضافه کرد:ما افتخار ميكنيم كه در استان خودمان از توان بانك صنعت و معدن براي حمايت از توليد و ايجاد اشتغال استفاده كنيم. من اعلام آمادگي ميكنم كه در خدمت همه توليدكنندگان استان گیلان از جمله مديران اين كارخانه هستم.
سرپرست بانك صنعت و معدن استان گيلان یادآور شد : اگر هر كدام از بانكها به توليدكنندگان غيرواقعي تسهيلات پرداخت کنند در واقع به توليدكنندگان واقعي خيانت کرده اند. ما به كسي كه بنام توليدكننده سوء استفاده كند وام نميدهيم و برای تشخیص تولیدکننده واقعی كنترل شديد داريم.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات با سود 18 درصد به تولید کنندگان واقعی افزود : وقتي توليدكننده واقعي شناسايي شد هنر ما كم كردن زمان پرداخت تسهيلات است. ما در بانك صنعت و معدن استان گيلان يك كارشناس ارزياب طرحهاي صنعتي داریم كه ايشان وظیفه تایید تولید کنندگان واقعی را دارند که ممکن است روند بررسی را کُند کند که البته مشكل سيستم ماست و تلاش داریم زمان اعطاي تسهیلات را به حداقل برسانیم.
ارزین که فارغ التحصیل رشته حقوق است در خصوص تعریف تولید کننده واقعی گفت: مشتري خوشحساب در بانك صنعت و معدن مشترياني هستند كه علاوه بر پرداخت به موقع اقساط به تعهدات خود در قبال ايجاد اشتغال و توليد عمل كنند.
وی در خصوص نگاه متفاوت بانک صنعت و معدن نسبت به سایر بانکها به تولید کننده گفت: تحمل بانك صنعت و معدن در بازگرداندن تسهيلات توسط توليدكنندگان واقعي نسبت به بانكهاي ديگر بیشتر است و بانكهاي دولتي دیگر ميزان پرداخت تسهيلات ما را ندارند. در این بانك سقف تسهيلات به كار شركتهاي توليدي بستگي داشته و محدوديت نداردیعنی صورتهاي مالي و فروش براي مااز اهمیت زیادی برخوردار است.
سرپرست بانک صنعت و معدن استان گیلان همچنین افزود : نگاه بانك صنعت و معدن نگاه به توسعه صنعتي كشور است. اگر صورتهاي مالي یک شركتكم باشد ولي ميلياردها تومان هم در بانك صنعت و معدن سپرده گذاری داشته باشند تسهيلاتي از ما دريافت نميكنند.ما جريمه تأخير از شركتهاي توليدي دريافت نميكنيم و اگر بنا به هر دليلي اقساط تسهيلات در زمان مشص شده پرداخت نشد قابلیت استمهال وجود داردالبته زماني كه توليدكننده واقعي ما دچار مشكل واقعي باشد نه سوء مديريت.
وی یادآور شد : نگاه ما نگاه صرفاً سود بانكي نيست دولت از بانك صنعت و معدن توقع سود ندارد. اگر بتوانيم صنعتي را روي پا نگه داريم موفق هستيم.
وی در زمینه اخذ تضامین بانکی در بانک صنعت و معدن اعلام کرد : محل اجراي طرح اولويت اول در تضامين بانكي ماست. البته مشتري هم داريم كه در چهار تسهيلات دريافتي تأخير نداشته و براي دريافت وام پنجم سفته بهعنوان تضمين در اختيار بانك قرار ميدهد.
ارزين بیان داشت : در اولين جلسهاي كه با آقاي دكتر منتظري داشتم خواسته من ،معرفي طرحهاي موفق استان با رقمهاي بالا به بانك صنعت و معدن بود و از ايشان خواهش كردم كه طرحهاي زير 500 ميليون تومان را به ما معرفي نكند.زیرا بازدهي طرحهاي بزرگ بيشتر است و ما طرحهاي كوچك و كارگاهي و زودبازده را آزمايش كرديم و جواب نگرفتیم.
سرپرست بانک صنعت و معدن استان گیلان در پایان گفت : وظيفه نمايندگان مجلس آسفالت خيابانها ، نصب تيربرق ، لولهكشي گازو... نيست . تغيير قوانين موجود بانكي از وظايف نمايندگان است كه توليدكنندگان واقعي انگيزهشان كم نشود. شركتهايی وجود داشتند كه تسهيلات بانكي را در جاي ديگر تبديل به مسكن، زمين و... كردند. انگيزه تولید کنندگان واقعی در این شرایط كم شده چون ميبينند شركتهاي ديگر نيز از اين تسهيلات در جاي ديگر استفاده کرده و در كسب سود موفق بودند در صورتیکه آنان در شرايط سخت به توليد ادامه دادند اما نتوانستند سود متناسب با سرمايه را كسب كنند.
وی در پایان ضمن تقدیر از تلاش خانواده پورنصیر برای حفظ این مجموعه در طول سالهای پس از انقلاب بدون تعطیلی و بدهی معوق گفت : بنیانگذاران شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان املاك و اموال خود را تبديل به سرمايه كردند و در اين شركت گذاشتند و دعاي يك تعداد خانواده كارگر را برای خود خریدند كه توانست در تمام زمانها این شرکت را از تمام بلايا حفظ كند.
- جناب آقای استاندار رسانه فقط صدا و سیما و خبرگزاری نیست !؟
- بعضی از صادرکنندگان عطای صادرات را به لقایش می بخشند .
- حسن سامری مدیر مسئول نشریه ناظر به دادگاه احضار شد
- ۱۶ پروژه عمراني شهرداري لاهيجان در دهه فجر امسال افتتاح ميشود
- محکومیت هتل دارمتخلف درتعزیرات حکومتی گیلان
- ارسال پيام تقديروتشكر ازسوي مديركل درآمد حق بيمه سازمان برای مدیر کل تامین اجتماعی استان گیلان
- شركت گاز استان گيلان براي نهمين سال متوالي به عنوان دستگاه اجرايي برتر در استان شناخته شد
- از رده خارج كردن سكه هاي پارسيان در گيلان
- بیمارستان پورسینای رشت، با کسب بالاترین نمره ارزیابی در صدر بیمارستانهای دولتی و خصوصی گیلان قرار گرفت
- شرکت توليدي قطعات جلوبندي خودروي ايران – لاهيجان عنوان واحد برتر استاندارد استان را دریافت کرد
- محمدحسين مرادي مدير عامل شركت مارال گاز: مهمترين هدف ما توسعه توليد و اشتغال در استان گيلان است
- دکتر محمد تقی آشوبی : هزینه های سر سام آور درمان و دارو مهمترین مشکلات مردم در طول سالهای گذشته بوده
- دكتر جابر نبی زاده معاون توسعه مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشكي استان گيلان : پروفسور برزیگر از چهره های علمی و مدیریتی بی نظیر در استان و کشور است
- دکتر محمد علی نجفی استاندار گیلان در بازدید سرزده از بیمارستان پورسینا از عملکرد بیمارستان پورسینا جهت استقرار طرح تحول سلامت تقدیر کرد
- چهارمین جشنواره پروژه های علمی دانش آموزان ابتدایی استان گیلان برگزار شد
- هفتمین دوره مسابقات هاپکیدوGHF قهرمانی استان گیلان در رشت برگزار شد
مشترک ماهنامه شوید
همینک تنها با چند کلیک عضو ماهنامه ناظر شوید.